Plezier en prestaties tijdens NK scholenploegenachtervolging

Plezier en prestaties tijdens finale NK scholenploegenachtervolging

Donderdag 23 maart vond in het hart van het mondiale schaatsen, het Thialf in Heerenveen, de finale van het NK scholierenploegenachtervolging plaats. Zes teams van het Tabor College hadden zich tijdens voorrondes gekwalificeerd en één team kreeg een wildcard op grond van de finalewaardige eindtijden die het had gereden. Zeven teams van onze school op een scholieren-NK is op zich al bijzonder.

Bij de licentiehouders tot 15 jaar wisten Ramona Westerhuis, Dewi Nicolai, Evelien Vijn en Nikita Praag (Werenfridus) in een grandioze stijl met een kampioenschapsrecord het goud binnen te slepen.

Het recreantenteam meisjes tot 15 jaar, Indy Breed, Kim Nes, Lotte Andrioli, Maaike Beers en Sophie Veken (Oscar Romero) haalde het uiterste uit zichzelf door in de finale met enkele honderdsten verschil met nummer vier het brons te bemachtigen.

Heel speciaal was dat we twee teams bij de laatste vier finalisten hadden staan in de categorie recreanten tot 15 jaar. Stefan Groot, Youri Groot en Remko Schaap (Oscar Romero) eindigden als de nummers één! Rens Koeman, Niels Bijl, David Verweij en Jeremy Zuurbier (Werenfridus) mochten met een wildcard naar deze finaledag en behaalden geheel tegen de verwachting in de dagfinale en mochten een certificaat in ontvangst nemen na het behalen van een keurige vierde plaats.

Licentierijdsters 15+, Verne Ros, Megan Hoogland, Emmy Pordon (Werenfridus) en Esmee Kaandorp (Oscar Romero) wisten zich gedurende de dag goed te verbeteren en misten op 0.01 seconde de finale. Dat is sport: een team wint een prijs met enkele honderdsten verschil, een team mist de finale op een honderdste.

In de categorie recreanten 15+ reden Anne van Poelgeest, Floor Esveld, Ilse Smit en JD van Tellingen (D’Ampte) in een vloeiende stijl naar de finish. Geen prijs maar blij met plaatsing en deelname aan een echt NK voor scholieren.

Prachtig om te zien hoe vlot enkele leerlingen op ijshockeyschaatsen de rondes afraffelen. In een mist van opspattend ijs bij de start raceten ze weg. Thomas Leek, David den Boer, Serge Korff en Amadeo van der Kolk (Werenfridus) hadden wat pech tijdens de eerste omloop met een losse schaats maar wisten zichzelf flink te verbeteren in de tweede omloop.

In het totale scholenklassement behaalde Tabor een tweede plaats, vlak achter het Segbroek College uit Den Haag. Misschien waren de prestaties nog beter geweest als niet één van de wedstrijdrijdsters ’s morgens vroeg haar schaatsen in plaats van de inline skates had ingepakt ;-).

Al met al een schitterende sportdag. Niets mooiers om leerlingen te steunen bij een tegenvaller, juichend over een finishlijn te zien komen, te zien genieten van hun prestatie.

Namens de begeleiding, Rob Hoekstra, Petra Schunselaar en Henk Jan Blom

Tabor College bestaat uit drie locaties: