Maartje Paumen geeft hockeyclinic aan Tabor-leerlingen

Hockeyster geeft Tabor-leerlingen tips

Maandag 20 november rond vier uur ‘s middags stapten veertig verregende Tabor-leerlingen van het hockeyveld van de WFHC. Stralende koppies met natte haren klommen de trap op om binnen, met hockeystick, op de foto te gaan met hun heldin Maartje Paumen. En natuurlijk voor een handtekening op hun stick, t-shirt of in hun schoolagenda. De voormalig speelster van het Nederlands vrouwenhockeyteam was naar Hoorn gekomen voor een twee uur durende hockeyclinic.

Weer een ‘krent uit de pap’ van Tabor X-Ttra, het buitenschoolse sport- en cultuuraanbod toegankelijk voor alle leerlingen van de Tabor-scholen d’Ampte, Oscar Romero en Werenfridus, dat eerder ook al voetbalkunstenaar Soufiane Touzani wist te strikken. Nu was het dus aan Paumen om veertig leerlingen van de nodige tips en trucs te voorzien. “Ontzettend leuk om te zien hoe ze met een lachend gezicht van het veld stappen en om ze tips te kunnen geven”, vertelt Maartje Paumen na een reeks foto’s en handtekeningen. “En heel bijzonder ook dat er hier een veld naar mij is vernoemd. Helemaal omdat het een club is waar ik zelf nooit gespeeld heb. Dat maakt het extra speciaal.”

Eindexamenleerlingen van het Werenfridus die het vak Beweeg Sport en Maatschappij volgen en die allen lid zijn van de WFHC, mochten de clinic maandagmiddag organiseren. Voor hen een mooie praktische opdracht. “Daarmee slaan we twee vliegen in één klap”, vertelt Rob Hoekstra, die als coördinator van Tabor X-Tra zelf de meiden (en een enkele jongen) aan de zijlijn enthousiast aanmoedigde. Samen met collega Marcel Thomas kan hij terugkijken op een geslaagde middag en een mooie samenwerking met de hockeyclub. Hun missie is geslaagd: Tabor X-Tra kan weer een evenement bijschrijven waar leerlingen massaal op af zijn gekomen.

Tabor College bestaat uit drie locaties: