d'Ampte-leerlingen vertellen persoonlijk verhaal in zelfgemaakte clip

'Niemand weet hoe ik me voel' laat horen wat nooit iemand hoort  

 

Het theater van Tabor College locatie d'Ampte stroomde dinsdag vol met leerlingen. Tijdens de grote pauze werd de clip getoond die negen leerlingen maakte tijdens een rapworkshop die zij in hun eigen tijd volgde. Deze workshop werd geïnitieerd door jongerenwerker Jerrol Lashley van Stichting Netwerk & 1.Hoorn. Hij is al langere tijd binnen de muren van d'Ampte actief. Al enige tijd leggen jongerenwerkers de verbinding tussen de wereld thuis en de wereld op school en gaan met de leerlingen in gesprek. Deze rapworkshop was daarin de volgende stap.  

En dus kreeg een groep leerlingen de kans om hun gevoelige kant te laten zien. Samen maakten ze een heel persoonlijk liedje over dingen die er echt toe doen. Verlies van een ouder, in aanraking komen met de politie, slechte schoolresultaten, je verkering die uitgaat, met jezelf in de knoop zitten en ongelukkig zijn, voor een deel van de vmbo-leerlingen dagelijkse realiteit.   

Christian Nana heeft heel veel respect voor de leerlingen die zich zo kwetsbaar op durfden te stellen. De afgelopen weken stond de rapworkshop op d'Ampte onder zijn leiding. Hij leerde de jongens en meisjes die meededen dat je je niet hoeft te schamen voor wat je in je leven meemaakt. Niet voor niets stond hij dinsdag zelf op het podium van de school en kondigde hij trots de door de leerlingen gemaakte clip aan.  

Jerrol Lashley is net als Christian Nana enorm trots op wat deze leerlingen hier laten zien. "Het is hun persoonlijke verhaal over waar zij doorheen gaan in hun leven. Vaak gaan ze in hun eentje door een wereld waar niemand ze hoort. Leraren en ouders begrijpen ze niet. Nu worden ze toch gehoord."  

De samenwerking tussen d'Ampte en het Jongerenwerk is, zo benadrukt Lashley, uniek. "We bouwen een brug naar de zorg vanuit een creatieve hoek." Dat betekent overigens niet dat een workshop als deze garandeert dat alle jongeren die meedoen op het rechte pad blijven of gelijk heel ander gedrag laten zien. "d'Ampte en Stichting Netwerk garanderen wel dat met deze pakkende rapworkshop een gooi gedaan wordt naar maximale bewustwording bij jongeren over het effect van keuzes en gedrag." En dat is precies de boodschap van de clip die nu voor iedereen te zien is. Als je doorzet en je af en toe kwetsbaar op durft te stellen is alles mogelijk.  

De clip bij 'Niemand weet hoe ik me voel' is hier te zien:

Tabor College bestaat uit drie locaties: