16-jarige Jan werkt zich in het zweet voor Villa Joep

Op zondag 25 maart wordt tijdens het sportevenement Sport for Life geld opgehaald voor Villa Joep. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar Neuroblaastoomkanker; een agressieve vorm van kinderkanker. Maar liefst 70% van de kinderen die deze diagnose krijgen, zien hun toekomstdromen nooit uitkomen. En dat vindt middelbare scholier Jan van Barreveld veel te veel.  

De 16-jarige leerling van Tabor College d’Ampte aarzelde dan ook geen moment toen zijn trainer bij sportinstituut Frits van der Werff hem vroeg om mee te doen aan Sport for life. In teams van zes personen leggen ze op 25 maart een zwaar fitnessparcours af, met als doel: een zo hoog mogelijke opbrengst voor Villa Joep.  

Jan is vastbesloten er alles aan te doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. “Ik dacht eerst dat ik misschien wel 100 euro kon ophalen. Maar toen ik na een paar dagen al 60 euro bij elkaar had, dacht ik: ‘misschien kan het dan ook wel meer worden’." En dus besloot Jan folders neer te leggen op zijn werk en ook op het werk van zijn zus. Hij appte vrienden en familie en vroeg zelfs de directeur van zijn school of hij kon helpen, met een interview, foto en aandacht voor zijn actie als resultaat. “Ik vind het goed van mijn sportschool dat ze zich inzet voor mensen die dat zelf niet kunnen”, legt Jan zijn inzet uit. “Ik ga alles geven. Dit is iedere druppel zweet waard. En”, zo vult Jan aan, “doneren kan ook daarna nog. Namelijk tot 30 maart.”  

Wil je Jan helpen? Doneren kan via zijn persoonlijke actiepagina: https://supportanddonate.com/doneer-pagina/2315/kom-in-actie-voor-exclusieve-sportcentra-voor-villa-joep-jan-van-barreveld

Tabor College bestaat uit drie locaties: