Taborbrede studiedag een succes

Geplaatst op 15-03-2019

Dinsdag 12 maart was de eerste Taborbrede studiedag voor alle Tabor-medewerkers. Het thema van deze dag voor alle medewerkers van d'Ampte, Oscar Romero, Werenfridus en het Bestuursbureau was passend onderwijs, ‘puzzelen tot het passend is’.

Prof. Dr. D. F. Swaab begon de dag met een lezing over het kinderbrein. Een mooi verhaal over hoe elk individu uniek is, omdat we allemaal een ander brein hebben, en over hoe de extremen in de variatie problemen veroorzaken bij het kind of de omgeving. Die geven we een label zoals ADHD, verslaving, depressie, suïcidale gedachten of anorexia. Ontwikkelingsstoornissen als deze zijn niet terug te draaien, maar je kunt er wel beter mee leren omgaan. Dat geldt zowel voor het kind als voor de onderwijsprofessional.

Met dat uitgangspunt was het daarna tijd voor twee verschillende workshoprondes waarin iedere medewerker kon aansluiten bij voor hem of haar interessante en/ of relevante workshops. Van Leerplicht tot Plus- en mintaal, van Klacht naar kracht met ADHD tot Gameverslaving en van Jongerenwerk in de school tot Passende trajecten voor iedereen! Een breed aanbod aan workshops, met veel informatie waar we na vandaag direct mee aan de slag kunnen.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke borrel, waarna we konden terugkijken op een zeer geslaagde middag voor alle collega's.

Tabor College bestaat uit drie locaties: