'Tabor krijgt snelste internetverbinding'

Geplaatst op 06-12-2018

Iedereen onbelemmerd toegang kunnen geven tot het internet wordt begin volgend jaar makkelijker voor de drie locaties van het Tabor College: d'Ampte, Oscar Romero en Werenfridus. De drie scholen hebben dan de beschikking over een bandbreedte van maximaal 20 Gigabit per seconde. Dat is nu 800 Mbit: 0,8 Gigabit per seconde. Het Hoornse bedrijf Art of Automation maakt dit mogelijk en sluit Tabor aan op een nieuw glasvezelnetwerk. Daarmee wordt Tabor de middelbare scholengemeenschap met de snelste internetverbinding van Nederland.

De reden dat juist Tabor door Art of Automation tegen kostprijs op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten, heeft alles te maken met het feit dat Tabor al heel ver is op het gebied van digitaal onderwijs. Vanzelfsprekend is het Tabor College hier heel blij mee. Ook onderwijswethouder Samir Bashara is blij met het gebaar van Art of Automation. "Het maakt het mogelijk dat scholen voorop lopen. Kunnen anticiperen op de maatschappij van morgen. En morgen is er sneller dan je denkt.’’ 

Het Noord-Holland Dagblad schreef op donderdag 6 december een mooi artikel over de nieuwe verbinding met het internet, zie bijgevoegde afbeelding. 

 

Tabor College bestaat uit drie locaties: