Scholenploegenachtervolging: voorronde in Hoorn 7 maart 2017

Voorronde scholenploegenachtervolging in Hoorn op 7 maart 2017

Op dinsdag 7 maart  2017 organiseert Tabor College, in samenwerking met kunstijsbaan De Westfries en SportConnection, de regionale voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Scholen Ploegen Achtervolging.
De wedstrijden vinden plaats op de (snelle!) overdekte ijsbaan van Hoorn, De Westfries. De wedstrijd begint om 10.15 uur (inrijden vanaf 10.00 uur) en eindigt uiterlijk om 15.15 uur. De teams kunnen zich vanaf 9.45 uur melden bij de ‘aanmeldbalie’ bij de ingang.

De winnende teams in de diverse categorieën plaatsen zich voor deelname aan de finale die dit seizoen op donderdag 23 maart in het vernieuwde Thialf (Heerenveen) is. Er zullen naar verwachting zo’n 100 scholenteams aan de landelijke finale deelnemen. Deze finaledag belooft een waar spektakel te worden, met allerlei activiteiten voor zowel de deelnemende teams als de supporters. Om aan deze finale mee te kunnen doen, moet de ploeg zich kwalificeren via de voorronde. Wanneer de ploeg in zijn categorie op plaats 1 is geëindigd, is deze automatisch geplaatst voor de finale.
Bij de ploegenachtervolging wordt aan elke kant van de baan een team van vier rijders opgesteld. De teams moeten een aantal ronden op tijd rijden. De aankomsttijd van de derde rijder van elk team is bepalend.

Voor meer informatie zie nkspa.nl.

Teams van Tabor College kunnen zich inschrijven via:

  • Mijnheer Brandsen (Oscar Romero)
  • Mijnheer Blom (Werenfridus)
  • Mijnheer Hoekstra (d’Ampte)

  

Tabor College bestaat uit drie locaties: