Speeddate tussen basisschool- en middelbare schooldocenten tijdens Meet the Teacher

Waardevolle samenwerking tussen po en vo

Hoorn - Woensdag 12 oktober vond het Meet the Teacher evenement plaats op Tabor College Werenfridus. Een evenement voor leraren uit het primair en voortgezet onderwijs om de overstap van de basisschool naar de middelbare school zo soepel mogelijk te laten verlopen, zowel voor de leerling als de docent.

Meet the Teacher is een initiatief van Tabor College, waar d’Ampte, Oscar Romero en Werenfridus aan deelnemen. Er kwamen in totaal 30 basisschooldocenten naar het Werenfridus, van 20 verschillende scholen uit de regio West-Friesland. Krystle Kors, adjunct-directeur d’Ampte: “Dit was al de achtste gezamenlijke editie van Meet the Teacher en het evenement wordt ieder jaar met veel enthousiasme ontvangen.”

Vragen van de basisscholen

Het evenement begon met een presentatie om de basisscholen kennis te laten maken met de drie Tabor-scholen. De basisschooldocenten konden tijdens hun aanmelding ook specifieke vragen stellen, die tijdens de presentatie behandeld werden. Laurien den Hartog, conrector Werenfridus: “We merken dat er vaak nog best wat vragen zijn vanuit het primair onderwijs die de basisschooldocenten anders niet kunnen stellen. Dit zijn bijvoorbeeld onderwerpen om hun eigen kennis over het voortgezet onderwijs te vergroten, of onderwerpen die zij zelf met hun leerlingen kunnen behandelen om ze nog beter voor te bereiden op hun overstap naar de middelbare school.” Voorbeeld van zo'n thema is het 'kansrijk adviseren'. Hoe pakt dat uit? Maar bijvoorbeeld ook: Zijn er op Tabor dakpanklassen? Ook in het 2e jaar? En hoe ervaren de leerlingen dat?

Speeddate met docenten

De middag werd afgesloten met een 'speeddate' tussen de oud-leraar van de basisschool en de brugklasmentor van de middelbare school, die samen bespreken hoe het met een leerling gaat en wat de aandachtspunten zijn. De basisschoolleraar spreekt zo de mentoren van alle oud-leerlingen die dit schooljaar gestart zijn op één van de Tabor-scholen. “De hele personeelskamer zat vol. Aan ieder tafeltje zat een basisschool en in totaal waren er 47 Tabor-mentoren die bij de oud-docenten van hun leerlingen aanschoven. Het was een groot succes”, zegt Kors na afloop tevreden.

Tabor College bestaat uit drie locaties: