Hans Nijdeken over onderwijs in tijden van corona

Geplaatst op 19-03-2020

Lastige vragen over de eindexamens en een samenwerking om trots op te zijn: bestuurder van het Tabor College Hans Nijdeken sprak met met NH Nieuws over onderwijs in tijden van Corona.

Het Tabor College in Hoorn is vandaag gestart met digitale lessen zodat leerlingen vanuit huis kunnen werken. Dat gaat verrassend soepel. Maar intussen draagt zich het volgende grote vraagstuk aan: hoe moeten de schoolexamens van de praktijkvakken voortgang vinden? 
 
"Het is onmogelijk om op 1,5 meter afstand te blijven. Als je een praktijkexamen in het kappersvak moet doen of bijvoorbeeld moet lassen, dan moet daar een docent bij zijn", aldus Hans Nijdeken, voorzitter van het college van bestuur van Tabor. 
 
Praktijkexamens 
De minister heeft gisteren aangekondigd dat de schoolexamens doorgaan, maar daarbij is te weinig aandacht voor het vmbo, vindt Nijdeken.  "We hebben een indringende speech gehad van premier Rutte, ik vind het nogal wat als ik tegen docenten moet zeggen 'zoek de onveilige situatie op door wel de praktijkexamens af te nemen'."
 
Intussen is er onderling met andere middelbare scholen ook veel contact. Nijdeken: "Ook daar leeft hetzelfde vraagstuk hoe we hier mee om moeten gaan". Scholen delen zelf de schoolexamens in. Vanaf 30 maart mogen die van start gaan. - Bron: NH Nieuws - 18 maart 2020. 
Tabor College bestaat uit drie locaties: