25 jaar Tabor College

Feestelijke avonden door coronamaatregelen online

Geplaatst op 15-11-2021

Het Tabor College in Hoorn bestaat 25 jaar. In augustus 1996 ontstond met de fusie van vijf Rooms-Katholieke scholen in één keer de grootste onderwijsinstelling in de regio. De Edmar Vergouwen mavo in Opmeer en Oscar Romero, Werenfridus, KTS Sint Jozef en Sint Margriet gingen samen. Destijds waren daar 4200 leerlingen en 320 onderwijsmedewerkers bij betrokken. Uitgangspunt was om de sterke punten van elke school te behouden. Het Emmaüs College werd in het begin als werknaam gebruikt, later werd dit Scholengemeenschap Tabor met drie locaties met een eigen gezicht: d'Ampte (voorheen KTS/Sint Margriet), Oscar Romero en Werenfridus.

Sense de Groot, sinds 1 maart 2021 voorzitter College van Bestuur van het Tabor College is trots op de scholen die er 25 jaar na de fusie staan. "We zijn een scholengemeenschap die jongeren optimaal voorbereidt op de toekomst. Met onderwijs op hoog niveau kunnen zij een goede start maken in de samenleving als het gaat om opleiding, arbeid en levensgeluk. We hebben drie belangrijke sporen voor scholieren. We werken aan de persoonsvorming zodat zij als een goed toegerust mens de school verlaten. Ook de sociale skills zijn belangrijk. Hoe ga je om met anderen, de democratie en de samenleving? En natuurlijk geven we de kennis en vaardigheden die van belang zijn voor de vervolgstappen in de carrière van elk van onze leerlingen. Ik vind het mooi dat we dat op vrijwel niveau kunnen aanbieden, van vmbo tot tweetalig onderwijs."

Op 15, 16 en 17 november wilden de locaties d'Ampte, Oscar Romero en Werenfridus met een feestelijke avond op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 november het 25-jarig bestaan markeren.

Gelet op de zorgwekkende verspreiding van het coronavirus heeft het Tabor College besloten deze avonden niet door te laten gaan. Veiligheid, gezondheid en dus solidariteit met de gezondheidszorg staan nu centraal.

De feestavonden zullen op een ander tijdstip worden gepland. Voor de mensen die zich hebben aangemeld bestaat wel de mogelijkheid om de lezingen die op deze avonden verzorgd zouden worden online te volgen.

 

Tabor College bestaat uit drie locaties: