Tabor werkt mee aan extra trainingen van RTC Judo

Tabor College werkt mee aan extra trainingen van RTC Judo in Hoorn

Voor de zomervakantie is het Regionaal Training Centrum (RTC) Noord West van de JBN van start gegaan. Deze trainingen vormen onderdeel van de nieuwe landelijke opleidingsstructuur van de Judo Bond Nederland. De RTC-trainingen vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de bond.

De hoofdlocatie van het RTC is Haarlem en daar vinden de avondtrainingen plaats. Daarnaast worden op vijf sublocaties ochtendtrainingen aangeboden voor de groepen -15 en -18. Hoorn is met Amsterdam, Alkmaar en Nieuw-Vennep één van de sublocaties.

Deze ochtendtraining op woensdag is na de herfstvakantie van start gegaan en is in principe bedoeld voor de judoka’s die voor het RTC geselecteerd zijn. Mocht er plaats zijn voor meer judoka’s, bijvoorbeeld als een tweede groep gestart kan worden, dan is er meer plaats voor  talenten uit de regio. De verantwoordelijke locatietrainer in Hoorn, Eric Bos, beoordeelt of het regionale talent met het ochtendprogramma mee kan doen.

Topsport Talentschool Tabor College werkt nauw met het bestuur van Het RTC samen. Voor talentvolle judoka’s, die leerling van Tabor College zijn, regelt Tabor dat gemiste lesuren, ook van niet-statusleerlingen, kunnen worden ingehaald.