Paarse Vrijdag kleurrijk gevierd op Tabor College

Op de locaties van het Tabor College is vrijdag 9 december volop Paarse Vrijdag gevierd. De gebouwen kleurden paars, de leerlingen hulden zich in paars en er werden cupcakes gebakken. In de pauze zijn op d’Ampte, Werenfridus en Oscar Romero paarse armbandjes verkocht waarvan de opbrengst naar het COC in Alkmaar gaat.

Onthulling regenboogbankjes door wethouder

Wethouder Nel Douw heeft op d’Ampte, Oscar Romero en Werenfridus een regenboogbankje onthuld. Tijdens de lessen maatschappijleer, Nederlands en het mentoruur is aandacht besteed aan solidariteit met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders (lhbt).

Gedicht van Sarah van der Hoek

Kinderstadsdichter Sarah van der Hoek (Werenfridus) heeft het volgende gedicht geschreven:

De een houdt van dansen en de ander van muziek
De een houdt van rood en de ander van blauw
De een is rustig en de ander energiek
We zijn allemaal anders en dat is waar ik van hou

De wereld waar ik van droom
Is een wereld waar het niet uitmaakt van wie je houdt
Een wereld waar het niet uitmaakt hoe je eruit ziet
Een wereld waar iedereen gelijk is

Of je nou van dansen houdt of van muziek
van de kleur rood of de kleur blauw
of je nou rustig bent of energiek
we zijn allemaal anders en dat is waar ik van hou

Solidariteit tonen

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders (lhbt). In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gevierd. Paarse Vrijdag is ontstaan naar het voorbeeld van Spirit Day in de Verenigde Staten, een dag tegen het pesten van lhbt-jongeren. De kleur paars is ontleend aan de paarse baan van de regenboogvlag van de homobeweging, die spirit (karakter) symboliseert.