Tabor X-TRA!

Méér dan leren: Tabor X-TRA!

Via deze pagina kunt u zich inschijven voor één van onze cusrsussen.

Tabor X-TRA! = Sportief én creatief!

Op het Tabor College hebben we sportiviteit en creativiteit hoog in het vaandel staan. Daarom bieden wij voor alle leerlingen van het Tabor College de mogelijkheid om, naast de reguliere lessen, kennis te maken met allerlei verschillende sport- en cultuuractiviteiten.
Tabor X-TRA! biedt komend schooljaar een breed aanbod van activiteiten aan. We hebben contacten met de echte professionals die je de fijne kneepjes kunnen bijbrengen op het gebied van sport en cultuur. Op de dinsdagmiddag, wanneer de meeste leerlingen van Tabor College lesvrij zijn, kun je deelnemen aan bijvoorbeeld Fitness, Tennis, Zeilen, Freerunnen, DJ cursus, Schaatsen, Fotografie/Film, Surfen, Zelfverdediging voor meisjes, Kickboksen, Camera acteren en Tabor's Kookcafé.

Tabor X-TRA! = Sporttoernooien

Naast de aangeboden cursussen kun je tevens deelnemen aan verschillende sporttoernooien. Tabor X-TRA! organiseert samen met LO2- en BSM-leerlingen diverse sporttoernooien. Je kunt deelnemen aan het Tabor-Atlas basketbaltoernooi voor de jongens en meisjes van klas 1, het Tabor-Atlas voetbaltoernooi jongens en meisjes klas 1, het voetbaltoernooi voor scholenteams, het Atlas-Tabor schaaktoernooi, het NK schoolhockey, de Westfriese schoolschaats- kampioenschappen of de scholenploegenachtervolging schaatsen. Daarnaast kun je deelnemen aan de grootste schoolsportcompetitie van Nederland: Olympic Moves!

Tabor X-TRA! = RealFit!

Tabor X-TRA! staat ook voor een gezonde levensstijl. Gezondheid en bewegen is een belangrijk item op het Tabor College. Met RealFit spelen wij in op de trend van meer behoefte aan een gezondere leefstijl: regelmatiger sporten, bewuster eten en meer ontspannen. Hoofddoel is om jongeren bewuster te maken van een gezondere leefstijl. In het Sportcentrum Hoorn is een gecertificeerd Preventiecentrum gevestigd. Op verantwoorde wijze worden jongeren met obesitas en diabetes begeleid op het gebied van bewegen en leefstijl. Meer informatie over RealFit.

Tabor College bestaat uit drie locaties: