Tabor X-TRA!

Méér dan leren: Tabor X-TRA!

Je kunt uit heel veel verschillende sport- en cultuuractiviteiten kiezen.

Tabor X-tra! = Sportief én creatief!

Op het Tabor College hebben we sportiviteit en creativiteit hoog in het vaandel staan. Daarom bieden wij voor alle leerlingen van het Tabor College de mogelijkheid om, naast de reguliere lessen, kennis te maken met allerlei verschillende sport- en cultuuractiviteiten. Tabor X-Tra! biedt ook komend schooljaar een breed aanbod aan activiteiten. We hebben contacten met de echte professionals die je de fijne kneepjes kunnen bijbrengen op het gebied van sport en cultuur. Op de dinsdagmiddag, wanneer de meeste leerlingen van het Tabor College lesvrij zijn, kun je deelnemen aan bijvoorbeeld: Suppen, Kickboksen, Padel, FX Cross, Zeilen, Freerunnen, Dansen, DJ-cursus, Sam City, Snorkelen, Keep Moving Obstacle training, Tekenen, Surfen, Zelfverdediging voor meisjes.

Tabor X-tra! = Sporttoernooien

Naast de aangeboden cursussen kun je tevens deelnemen aan verschillende sporttoernooien.Tabor X-Ttra! organiseert samen met LO2- en BSM-leerlingen diverse sporttoernooien. Je kunt deelnemen aan het Tabor-Atlas basketbaltoernooi voor de jongens en meisjes van klas 1 en het Tabor-Atlas voetbaltoernooi jongens en meisjes klas 1. Voor de bovenbouw is er een Tabor-Atlas-softbaltoernooi. Ook vanuit de gemeente worden evenementen georganiseerd waaraan je deel kunt nemen. Denk hierbij aan de scholencompetitie van Battle4life of beachvolleybal. 

Tabor X-tra! = Workshops

Jaarlijks zijn er voor de leerlingen een aantal spectaculaire workshops te volgen. Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld workshops gehad van voetballer Touzani, hockeyster Maartje Paumen, danser en acteur Yuvat of tennisspeler Paul Haarhuis. Ook zijn er E-fifa competities, Obstacle Run Championships of skiclinic bij snowplanet geweest. Wat zal er komend jaar op de Tabor locaties te beleven zijn? 

Tabor X-tra! = Active Life!

Tabor X-Tra! staat ook voor een gezonde levensstijl. Gezondheid en bewegen vinden we belangrijk op het Tabor College. Met Active Life spelen wij in op de trend van meer behoefte aan een gezondere leefstijl: regelmatiger sporten, bewuster eten en meer ontspannen. Hoofddoel is om jongeren bewuster te maken van een gezondere leefstijl. In het Sportcentrum Hoorn is een gecertificeerd preventiecentrum gevestigd. Op verantwoorde wijze worden jongeren met obesitas en diabetes begeleid op het gebied van bewegen en leefstijl.

Bekijk hier de nieuwe Tabor X-Tra!-flyer!

Gerelateerde bestanden

Tabor College bestaat uit drie locaties: