Zelfverdediging voor meisjes

Hoe ga je om met verbaal of fysiek geweld?

Prijs: € Deelname is gratis

Hoe kan ik omgaan met verbaal of fysiek geweld? Hoe kan ik voorkomen dat ik slachtoffer wordt? Wat is effectief? De cursus power-zelfverdediging helpt je om goed te reageren op bedreigende situaties. Zowel dagelijks in je eigen omgeving, als tijdens een vakantie of op reis in een ander land.

Via een combinatie van mentale (hoofd), verbale (woorden) en fysieke (lichaam) weerbaarheid leer je kijken naar je gedrag en je houding. Je gaat op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

Hoe is mijn lichaamstaal? Hoe sta ik in contact met de omgeving? Hoe ga ik om met confrontaties? Voel ik op tijd als er gevaar dreigt? Hoe reageert mijn lichaam erop? Wat gaat er nu door mijn hoofd? Wat zijn mijn ‘tools’ om adequaat te reageren op bedreigende situaties? Hoe kan ik goed voor mijn eigen veiligheid zorgen als ik op reis ben, alleen of met vriend(inn)en?

Onderdelen van deze cursus zijn o.a.:

  1. Vergroten van je zelfvertrouwen, focussen op kwaliteiten in plaats van tekortkomingen.
  2. Trainen van lichaamswapens en verdedigen tegen diverse fysieke aanvallen.
  3. Vuistregels voor veilig fietsen, veilig stappen en veilig reizen.
  4. Aanpak van grensoverschrijdend gedrag door middel van het naspelen van situaties.
  5. Afsluiting van de cursus met een tast- en zichtbaar bewijs van je kracht en je zelfvertrouwen!

Trainer is Maria-Luïsa Manrique-Hehl, rijksgediplomeerde docente zelfverdediging. Sinds 2000 geeft zij diverse trainingen en workhops aan vrouwen, senioren en meisjes, interactief en afwisselend. Haar ruime vechtsportachtergrond (Shuri-Ryu karate, Modern Arnis en Quan Dao Kung Fu) is de basis voor effectieve en realistische zelfverdedigingstechnieken.

Aanmelden
Aanmelden voor deze activiteit kan niet via deze website. Je ouder(s)/ verzorger(s) hebben een link ontvangen waarmee je je kunt aanmelden. 

RIVM-richtlijnen
Alle deelnemende organisaties die de activiteiten van Tabor X-Tra! verzorgen hebben aangegeven dat zij zich houden aan de richtlijnen die door het RIVM voor het voortgezet onderwijs zijn opgesteld.

Verder vragen?
Neem contact op met Rob Hoekstra, coördinator Tabor X-Tra! 
Hij beantwoordt je vragen graag. 

Tabor College bestaat uit drie locaties: