Samen sterk voor Turkije en Syrië

Tabor College in actie

Op Tabor College bundelen we onze krachten om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dit doen we in samenwerking met de campagne ‘TEK YÜREK Europa’ (Eén ziel Europa) en rampenbestrijdingsorganisatie AFAD. Een organisatie die direct bewoonbare containerwoningen laat bouwen en naar de getroffen gebieden vervoert.

De aardbeving heeft tienduizenden mensen het leven gekost en nog eens miljoenen mensen dakloos gemaakt. Naast het grote verlies dat de slachtoffers hebben geleden, staan zij nu op straat. In de kou, zonder winterkleding of warme slaapplaats. De behoefte aan onderdak is groter dan ooit.

Rampenbestrijdingsorganisatie AFAD maakt containerwoningen die direct bewoonbaar zijn. Containers met bedden, een keuken, een wc en een douche. De containers worden gebouwd in het Turkse Antalya en van daaruit naar de getroffen gebieden vervoerd. Voor iedere € 1.900 die wij samen inzamelen, wordt er zo’n kant-en-klare noodwoning gebouwd. Zo zorgen wij er samen voor dat de gezinnen uit het rampgebied voorlopig een dak boven hun hoofd hebben.

 

 

Help jij ons mee?

Wil jij jouw steentje bijdragen om de slachtoffers in Turkije en Syrië onderdak te bieden? Doneer dan nu via: https://bunq.me/taboractie of (als je nu achter de computer zit en wilt bankieren via je telefoon) scan de QR-code hieronder.

We houden jullie via social media en de nieuwsbrief op de hoogte over de tussenstand. Laten we samen ons best doen om van deze actie een succes te maken, zodat we zoveel mogelijk slachtoffers een tijdelijk thuis kunnen geven. Alle hulp is welkom!

Namens het Tabor College,

Sense de Groot (voorzitter CvB)
Stef Macke (directeur d’Ampte)
Wessel van de Hoef (rector Oscar Romero)
Laurien den Hartog (conrector Werenfridus)

Tabor College bestaat uit drie locaties: