Leerling Flierefluiter wint taart

Van harte!

Taart voor de klas van Ranomi!

Geplaatst op 13-02-2023

‘Wie raadt de waarde van de goudstaaf en wint taart voor de hele klas.’

Met deze oproep werd het een drukte van belang bij het economielokaal tijdens het Open Huis van Werenfridus. Heel veel leerlingen van de groepen 7 en 8 wilden wel een taart winnen voor de hele klas.

De kinderen moesten het gewicht van de goudstaaf raden om vervolgens aan de hand van dit gewicht de waarde van deze goudstaaf in euro’s te berekenen. En dat ook nog eens aan de hand van de goudkoers in dollars. Dan ben je pas echt economisch bezig!

Er werd druk gediscussieerd over het gewicht en de kinderen lieten hun ouders versteld staan met hun goede rekenkunsten.

Het was voor de economiedocenten nog een hele klus om de vele antwoorden te beoordelen. Een aantal leerlingen kwam behoorlijk goed in de buurt met de berekende waarde, maar er kan er maar één de winnaar zijn!

En dus vertrokken we op 9 februari met taart richting Zwaag naar groep 8 van Basisschool De Flierefluiter om Ranomi te vertellen dat zij dit jaar de trotse winnaar is. Ranomi was blij verrast. Net als haar klasgenoten die lekker mochten meesmullen van de heerlijke taart.

Ranomi kon nog precies aan haar juf uitleggen hoe ze de waarde van de goudstaaf had berekend. Die is al helemaal klaar voor de middelbare school!

Volgend jaar bedenken we natuurlijk weer een nieuwe leuke opdracht met kans op het winnen van een taart.

Tabor College bestaat uit drie locaties: