Guido Weijers gaf 1200 leerlingen van het Tabor College een Masterclass Geluk!

Guido Weijers gaf 1200 leerlingen van het Tabor College een Masterclass Geluk!

Corona heeft ongelooflijk veel impact gehad op onze samenleving. Ook jongeren hebben te lijden gehad onder het gebrek aan sociaal contact. Om ze een hart onder de riem te steken, sloegen de locaties Oscar Romeo en Werenfridus van het Tabor College én Schouwburg Het Park de handen ineen: afgelopen maandag gingen ruim 1200 leerlingen naar Guido Weijers’ ‘Masterclass Geluk’.
 
Het organiseren van activiteiten die het welzijn van leerlingen vergroten, is iets waar alle teamleiders van beide scholen zich mee bezighouden. Teamleider t-havo Roswitha Fens van Werenfridus vertelt: “Twee jaar corona heeft z’n sporen achtergelaten op onze leerlingen. Niet alleen in de vorm van achterstanden, maar ook psychische problematiek. Vanuit de regering hebben we daarom subsidie gekregen om leuke dingen te organiseren die bijdragen tot een verbetering van het welzijn.”
 
Al snel kwam Fens uit bij Masterclass Geluk van cabaretier Guido Weijers. Naast zijn reguliere cabaretvoorstellingen geeft Weijers ook theatercolleges en online webinars over geluk. Hierbij ligt de nadruk niet op humor, maar op de wetenschap en filosofie achter geluk. Met heldere antwoorden en praktische tips op weg naar meer geluk.
 
Schouwburg stelde zaal beschikbaar
1200 leerlingen in een aula, dát werd een beetje krap. Schouwburg Het Park stelde daarom hun grote zaal beschikbaar voor de exclusieve masterclass.
Schouwburgdirecteur Roel Vente: “We moedigen zulke mooie initiatieven van harte aan. Rond de feestdagen hebben we nog geld ingezameld voor Join The Project, een initiatief dat jongeren handvatten geeft om met hun depressieve gevoelens om te gaan naar aanleiding van corona. Daar sloot dit initiatief naadloos op aan.”
 
Hoe het was? Na een uur stapten de leerlingen de grote zaal van Het Park weer uit. Met vrolijke koppies. Het was lachen én gaf stof tot nadenken. Meer lees je ook in het Noordhollands Dagblad - editie Dagblad voor West-Friesland
Tabor College bestaat uit drie locaties: