Edukans neemt cheque van 20.000 euro in ontvangst 

Geplaatst op 15-10-2019

Nynke Stallinga was namens Edukans op onze locatie om iedereen te bedanken voor de geweldige acties die meer dan 20.000 euro hebben opgebracht. Dit bedrag werd vorig schooljaar opgehaald onder de naam MalaWE! Tijdens diverse sportactiviteiten kwamen de leerlingen uit alle leerjaren in actie om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Linde van der Werf is daar ongelooflijk trots op. Zij werd op Werenfridus uitgekozen als ambassadeur van de actie en werd zo het gezicht van MalaWE! "Dit heeft alle verwachtingen overtroffen. Ons doel was 10.000 euro. Maar toen de eerste actie al 9000 euro opleverde, wist ik wel: 'dit gaan we halen!'.  Maar 20.000 euro, dat had ik nooit verwacht."

Met een prachtig nieuw schoolgebouw dat vorig jaar officieel werd geopend, realiseerden we ons op Werenfridus goed dat een prachtig schoolgebouw niet voor iedere leerling een vanzelfsprekendheid is. Dat was reden om de afgelopen schooljaar actie te voeren voor goed onderwijs in Malawi en om het werk van Edukans in dit Afrikaanse land te steunen. "Wij een school, zij een school." Linde werd niet alleen het gezicht van die actie maar mocht ook als verslaggever samen met Edukans naar Malawi reizen. Die ervaring neemt niemand haar meer af. 

Want nu de actie MalaWE! met het overhandigen van de cheque is afgerond, gaat het voor Linde wel verder. Zij blijft als vrijwilliger betrokken bij Edukans omdat ze zich daar zelf voor heeft aangemeld. "Dat is toch wat het project Going Global bij mij heeft losgemaakt, dat ik dat graag wil. Dus als de volgende groep Going Global'ers wordt opgeleid, dan kan ik daar ook bij helpen. Dat is heel erg leuk!"  

Tabor College bestaat uit drie locaties: