Actie Malawi goed voor ruim €20.000,-

Geplaatst op 24-06-2019

De afgelopen maanden hebben we op Tabor College Werenfridus aandacht besteed aan het Afrikaanse land Malawi en het werk van Edukans. De diverse sponsoracties voor beter onderwijs in Malawi hebben een prachtig bedrag opgeleverd: €20.318,29! Dat is echt fantastisch! We bedanken alle betrokkenen graag voor hun inzet.

Met een prachtig nieuw schoolgebouw dat vorig jaar officieel werd geopend, realiseerden we ons goed dat een prachtig schoolgebouw niet voor iedere leerling een vanzelfsprekendheid is. Dat was reden om de afgelopen schooljaar actie te voeren voor goed onderwijs in Malawi. Met de actie ‘MalaWE!’ steunden we het werk van Edukans in dit Afrikaanse land. "Wij een school, zij een school."

Edukans verbindt met het programma Going Global scholen in Nederland met scholen in ontwikkelingslanden. Werenfridus is er daar één van en onze school vond in LInde van der Werf uit 5 VWO de perfecte verslaggever om samen met Edukans naar Malawi af te reizen. Voor haar een prachtige kans om zelf te kunnen zien wat Edukans in landen als Malawi kan betekenen. Voor onze leerlingen en collega's was het indrukwekkend om - eenmaal weer thuis - haar verhaal te mogen horen. Linde gaf liefst 17 keer een presentatie over de reis die zij maakte naar Malawi, over het belangrijke werk van Edukans en over hoe ze door deze reis als persoon is veranderd.  

Aan het ambassadeurschap van Linde en de actie MalaWE! kwam afgelopen week een einde. Toen werd er door onze leerlingen voor een laatste keer geld opgehaald voor beter onderwijs in Malawi. Dat gebeurde tijdens een bootcamp op donderdag en een sponsorloop op vrijdag. Rond Kerst gingen de brugklassers al het ijs op om geld op te halen voor dit goede doel. Deze acties brachten gezamenlijk het fantastische bedrag van €20.318,29 op.
Daar zijn we ongelooflijk trots op!

Tabor College bestaat uit drie locaties: