Arnica Gortzak voorgedragen als beste docent Nederlands

Het Radio 1-programma De Taalstaat is voor het vijfde jaar op rij op zoek naar De beste leraar Nederlands van Nederland en België. Deze zoektocht wordt in beide landen gesteund door onderwijsorganisaties en het genootschap Onze Taal. Nog drie leraren zijn er in de race. Werenfridus-docente Arnica Gortzak schopte het tot de laatste tien. 

Roeping
In De Taalstaat vertelde Arnica zelf waarom ze ooit voor een baan in het onderwijs koos. "Ik heb zelf niet een hele goede onderwijservaring mogen beleven in mijn jonge jaren. Ik heb op school vaak te horen gekregen wat ik niet goed deed en waarom ik niet goed was, en ik dacht: 'Nou, dat kan ik beter!'. Dat is mijn roeping geworden. Ik denk dat een aantal docenten van wie ik les gehad heb, verbaasd zullen zijn dat ik docent geworden ben."

Bijzondere band met leerlingen
Arnica's zus Roos droeg haar voor. In De Taalstaat vertelde zij waarom Arnica aan deze verkiezing mee moest doen. "Al 20 jaar geeft ze niet alleen vol passie het het vak Nederlands aan haar leerlingen, maar ze slaagt er ook in om een buitengewoon bijzondere band met haar leerlingen op te bouwen. Het docentschap is voor haar niet alleen een baan van negen tot vijf, maar vooral een roeping."

Inmiddels is duidelijk dat Arnica niet tot de top 3 behoort. Dat maakt ons natuurlijk niet minder trots. De winnaar van deze verkiezing wordt op 26 mei bekend. 

Bekijk hier het filmpje dat Arnica Gortzak en haar leerlingen maakten.

Tabor College bestaat uit drie locaties: