Vakmanschap op d'Ampte 2x goud en 1x brons

Hoornse school timmert 2x goud en 1x brons

Tijdens de vmbo-beroepenwedstrijden bij opleidingscentrum Espeq in Heerhugowaard werd er afgelopen week hard gestreden om een podiumplek in de vakgebieden banktimmeren, bouwtimmeren, schilderen en metselen. Met groot succes voor drie leerlingen van Tabor College, locatie d'Ampte.

Goud en brons

Kobus Snoek en Tom Bakker behaalden beiden de eerste plaats. Tom bij het onderdeel banktimmeren en Kobus gooide hoge ogen bij het bouwtimmeren. Een bronzen plak was er ook. Thomas Wonder pakte de derde plaats bij het banktimmeren.

Liefde voor het vak

De mannen hebben hard gewerkt om hun werkstukken op tijd af te maken. Ze hadden slechts twee dagen de tijd, te beginnen op Valentijnsdag. Als dat geen liefde voor het vak is? Met hun podiumplekken hebben ze een prachtige prestatie geleverd voor zichzelf, het stagebedrijf en voor d'Ampte.

Meer succes

En er was meer succes voor de Hoornse vmbo-school. Tijdens Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor het vmbo, was er de zilveren medaille voor d'Ampte-leerlingen Maaike Ooyevaar, Naomi Haring, Wendy Blankendaal, leerlingen van het Vakcollege Gezondheidszorg & Welzijn.

Tabor College bestaat uit drie locaties: